Wie wij zijn

Raad van bestuur

De raad van bestuur bestaat uit een gedelegeerd bestuurder, uit bestuurders die de aandeelhouders vertegenwoordigen en uit onafhankelijke bestuurders. De raad van bestuur bestaat vandaag uit 9 leden.

  • Titia Van Waeyenberge, voorzitter
  • Philippe Vandeurzen, gedelegeerd bestuurder
  • Hanne Van Waeyenberge
  • Laura Van Waeyenberge
  • GabriĆ«l Van Waeyenberge
  • Jeroen Van Cauwelaert
  • Mavac, vertegenwoordigd door Marleen Vaesen
  • Bart De Smet
  • Boplicity, vertegenwoordigd door Paul Depuydt

De Eik groep

Philippe Vandeurzen

Philippe Vandeurzen, gedelegeerd bestuurder

Philippe startte zijn investeringscarrière bij Fortis Bank in 2000 als sell-side analyst in het Europese Equity Research Team. Hij vervoegde De Eik in 2004 als investeringsmanager en zetelde in de raad van bestuur van tal van participaties van de groep. In 2012 werd hij CFO en in die hoedanigheid spitste hij zich toe op risicomanagement, performantie-evaluatie en groepsrapportering. Eind 2013 werd hij CEO (gedelegeerd bestuurder) van De Eik. Samen met de Raad van Bestuur bepaalt hij de strategische beleidslijnen van de onderneming. Hij is tevens voorzitter van het directiecomité.

Voor zijn investeringscarrière werkte Philippe meer dan zeven jaar in R&D, eerst als academicus in België en de Verenigde Staten en vervolgens in de petrochemische industrie bij Petrofina en Total. Hij behaalde een Master in de Ingenieurswetenschappen en een Doctoraat in de Toegepaste Wetenschappen aan KU Leuven. Philippe is CFA charterholder.

Titia Van Waeyenberge

Titia Van Waeyenberge

Titia vervoegde De Eik Groep in 2005 als investeringsanalist bij Indufin, de private equity-dochter van De Eik. In 2007 werd zij investeringsmanager bij De Eik, waar zij nieuwe investeringsdossiers analyseerde en participaties uit de investeringsportefeuille actief beheerde. Vandaag is Titia verantwoordelijk voor de activiteiten in Zuid-Amerika en zetelt zij in de raad van bestuur van participaties van de groep. 

Voorheen was zij investeringsconsultant voor Merrill Lynch in Londen, waar zij particuliere klanten uit België, Nederland en Frankrijk adviseerde over hun portfolio van financiële producten. Titia behaalde een Master in de Economische Wetenschappen aan FUNDP Namur en KU Leuven en een Master in Accounting & Finance aan London School of Economics.

Klara Van Waeyenberge

Klara Van Waeyenberge

Klara vervoegde De Eik Groep in 2005 als investeringsmanager, waar zij nieuwe investeringsdossiers beoordeelde en participaties uit de investeringsportefeuille actief beheerde. Gedurende de eerste twee jaar was zij opeenvolgend actief bij de Nederlandse dochteronderneming Ecoval Dairy Trade en de Belgische participatie Eurobrokers voor opdrachten rond performantie- en risicomanagement. Sinds 2013 is Klara verantwoordelijk voor alle juridische aspecten en de vastgoedactiviteiten van de groep. Verder neemt zij in haar hoedanigheid als secretaris deel aan de raden van bestuur van De Eik.

Voorheen werkte zij als Vice President Legal Counsel op de handelsvloer van Deutsche Bank Londen, waar zij gespecialiseerd was in schuldpapier en afgeleide aandelenproducten. Zij studeerde rechten aan KU Leuven, waarvan één jaar aan ESADE Business School in Barcelona, en behaalde een Master in Financial Management aan Vlerick Business School.

Wim Dubois

Wim Dubois

Wim vervoegde De Eik Groep in 2018. Voorheen werkte hij als Senior Investment Manager bij PMV en OCAS Ventures en was een niet-uitvoerende bestuurder bij meerdere ondernemingen in portefeuille.

Eerder was hij 4 jaar als Corporate & Business Development Manager Asia bij Cytec in Shanghai actief.

Wim behaalde een MSC in Business Engineering aan de Universiteit van Hasselt, een MBA aan de European Business & Management School en is hij een laureaat van het Prins Albert Fonds.

Sofie Segers

Sofie Segers

Jiriso GCV, vertegenwoordigd door mevrouw Sofie Segers – Consultant financiële boekhouding

Karen van den Eshof

Karen van den Eshof

Karen vervoegde De Eik Groep in 2014 als vastgoedmanager. Zij is verantwoordelijk voor het dagelijkse operationeel, commercieel en technisch beheer van de vastgoedactiviteiten van de groep.