Portfolio

Directe Equity investeringen

Velleman International nv

Datum investering: 2011
Belang: meerderheid
 
Groothandelaar en ontwikkelaar in elektronicaproducten. Het bedrijf verkoopt meer dan 12.000 verschillende producten waarvan het merendeel onder eigen merknamen. Het wereldwijd netwerk omvat meer dan 1.700 dealers in ruim 85 landen en meer dan 2.250 klanten in het B2B-segment. Velleman geniet een uitstekende reputatie voor haar service aan detailhandel.

Paratodos nv

Datum investering: 1987
Belang: meerderheid - partnership
Website: -
 
De Eik nam in 1987 het initatief om in partnership te investeren in Zuid-Amerika, meer bepaald in Paraguay. Een veeteeltactiviteit werd ontwikkeld in samenwerking met een lokale partner. In tussentijd is Paratodos uitgegroeid tot een gediversifieerde groep actief in de agribusiness.

Pietercil Delby’s nv

Datum investering: 1947
Belang: minderheid - partnership
 
Pietercil is een verkoop- en marketingorganisatie met vestigingen in België, Nederland, Luxemburg en Frankrijk. Pietercil verdeelt snel roterende consumentengoederen via grootdistributie en andere kanalen. Daarnaast bouwt de onderneming sedert enkele jaren de productie-organisatie Beliès uit, waar mediterrane producten zoals olijven en tapenades worden geproduceerd en verpakt.

Tattersall Leasing sa

Datum investering: 2015
Belang: minderheid - partnership
 
Tattersall Leasing heeft over de voorbije 20 jaar autoverhuur- en leasingactiviteiten ontwikkeld in Chili. De onderneming beschikt vandaag over een vloot van meer dan 10.000 voertuigen en een netwerk van meer dan 65 kantoren in Chili. Sinds juli 2010 treedt Tattersall Leasing op als franchisenemer van Europcar in Chili, de belangrijkste internationale autoverhuurder van Europese herkomst. De onderneming breidt haar activiteiten verder uit naar andere landen in de Pacific Rim regio. 

Corelio nv

Datum investering: 1976
Belang: minderheid - partnership
 
Corelio is een Belgische mediagroep die als multimediale en multiregionale onderneming een totaalaanbod brengt (kranten, huis-aan-huisbladen, magazines, E-media, radio en TV). De groep wil kwaliteitsvolle en betrouwbare content via sterke nieuwsmerken creëren en commercialiseren. In een bijzonder snel evoluerend medialandschap zetten de nieuwsmedia van Corelio elke dag weer sterke producten neer voor de lezer, zowel in print als online, en met een interessant en relevant bereik voor adverteerders.

Intervest Offices & Warehouses nv

Datum investering: 2017
Belang: minderheid
Website:  www.intervest.be
 
Intervest Offices & Warehouses is een openbare gereglementeerde vastgoedvennootschap (GVV) naar Belgisch recht die sinds 1999 is genoteerd op Euronext Brussel (INTO). Intervest is gespecialiseerd in investeringen in bedrijfsvastgoed in België, Nederland en Duitsland. De investeringsstrategie van Intervest is gebaseerd op twee pijlers: toenemende focus op logistiek vastgoed en een stevige verankering in de kantorenmarkt.

Investeringsmaatschappijen en -fondsen

Indufin Capital Partners Sicar sa

Datum investering: 2002
Belang: partnership
 
ICP is actief in het private equity-segment, waarbij investeringen in participaties voor een beperkte duurtijd worden genomen met het oog op de realisatie van een businessplan en op meerwaarden bij verkoop. Zij investeert in niet-genoteerde middelgrote ondernemingen in België en Luxemburg. De participaties betreffen minderheids- en meerderheidsbelangen voor zowel groeifinanciering als financiering voor buy-out- en buy-in-operaties. 

Mezzanine Partners I Comm. VA.

Datum investering: 2014
Belang: partnership
 
Mezzanine Partners 1 is een gezamenlijk investeringsfonds van PMV en Capital@rent. Het is een partnership tussen een publieke en een private investeringsmaatschappij met als doel om bijkomende private middelen te activeren en op een gestructureerde en professionele manier in te zetten voor mezzaninefinanciering in Vlaanderen. De bedrijven die door Mezzanine Partners 1 worden beoogd, zijn bedrijven met een gedegen marktpositie en met een bewezen track record van positieve cashflows. 

Valiance Life Sciences Growth Investments SICAV-SIF

Datum investering: 2015
Belang: minderheid
 
Valiance Life Sciences Growth Investments is een gesloten risicokapitaalfonds met focus op het investeren in Life Sciences-bedrijven (subsegment MedTech) in West-Europa. Het fonds speelt een actieve rol. Het stelt specifieke kennis en ervaring alsook haar internationale netwerk ter beschikking van haar deelnemingen om de commerciële ‘roll-out’ zo snel mogelijk en zo gericht mogelijk te realiseren. 

Vastgoed

Datum investering: vanaf oprichting
Belang: meerderheid
 
De groep bezit een portefeuille van logistieke, commerciële en residentiële panden. Hierbij wordt de focus gelegd op het vastgoedbeheer van een beperkt aantal projecten in de eigen regio. Selectieve nieuwe ontwikkelingen worden in functie van de marktomstandigheden afgewogen. Daarnaast houdt de groep een minderheidsbelang aan in J. Zinner nv. De vastgoedactiviteiten worden gezien als langetermijninvesteringen met meerwaardepotentieel.